Pretraži ovaj blog

уторак, 22. фебруар 2011.

UPUTILI ZAHTJEV MINISTARSTVU

Udruženje stočara iz Petnjice traži izgradnju stočne pijace

Udruženje stočara iz Petnjice traži izgradnju stočne pijace

Udruženje stočara “Bihor” iz Petnjice ponovo je uputilo zahtjev Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja za izgradnju stočne pijace u Petnjici, našta čekaju još od 2005. godine.

Predsjednik Udruženja Sabahudin Novalić kazao je da su podnijeli zahjtev Ministarstvu još prije pet godina da posreduje u obezbjeđivanju novca za gradnju stočne pijace, ali da su se obećanja “prebacivala” iz godine u godinu na štetu poljoprivrednika toga kraja.

Umjesto para, namirnice

U Udruženju stočara “Bihor” tvrde da od juna prošle godine kooperatnima “Zore” nije izmiren novac za predato mlijeko. Prema nezvaničnim informacijama Udruženja, mljekara “Krisma” izmirila je simboličan dio dugovanja stočarima sa područja opštine Berane, ali ne u novcu, već u namirnicama.

“To stočarima skoro ništa ne znači, jer i oni imaju bankarska zaduženja i svakodnevne neprijatnosti od žiranata koji vraćaju stočarima rate zbog toga što im se ne plaćaju redovno dugovi za predato mlijeko”, rečeno je u Udruženju “Bihor”.

U Udruženju, kazalli su juče, čekaju i na odobravanje sredstava za “jedan vodovod od vitalnog značaja za stotine uzgajivača stoke i poljoprivrednika dijela tog područja”.

Нема коментара:

Постави коментар